TV stěna nebo TV stolek

Vybrat si mezi televizní stěnou a TV stolkem může být oříšek. Ona totiž doba, kdy každý obývací pokoj musel mít obývací stěnu přes celou zeď nejlépe až po strop, je dávno pryč. A tak se dá říci, že v dnešní době je to jen na vaši inspiraci, jak si svůj pokoj zařídíte.

Dnes se vám pokusíme nastínit, jaké výhody vám může přinést TV stolek a jaké televizní stěna.

Stolek pod televizi

Na první pohled jednodušším řešením se zdá být využití televizního stolku. Přece jen je to jen jeden stolek, takže nižší náklady i méně práce s montáží. Jenže bude to stačit? Asi je jasné, že volba TV stolku padne především na pokoje, jež jsou prostorově menší.

tv stolek masiv

Právě tam by mohl stolek, vedle něhož můžete dát třeba květináč s palmou, krásně zapadnout. Mimochodem nejlepší je TV stolek z masivu. Je sice o něco dražší než ten z dřevotřísky, ale je mnohem kvalitnější. Může vám tak sloužit roky.

Televizní stěna

Tak jak jsem psal o kousek výše, zde to bude přesně naopak. TV stěna se jednoznačně hodí spíše do místností větších rozměrů. Výhodou stěny je ovšem získání dalšího úložného místa ať už na krabičku k televizi od operátora, herní konzoli či pár knih na polici nad televizí.

Já osobně třeba do zásuvky pod televizí dávám sladkosti a chipsy. I tentokrát vám i z vlastní zkušenosti doporučuji vybírat výrobky spíše z masivu, neboť ty levné toho opravdu moc nevydrží. A co si budeme povídat, televize v dnešní době není zrovna levná hračka, zvlášť pokud máte rádi velkou obrazovku.

Obývací pokoj

S největší pravděpodobností budete tento problém řešit právě v obýváku. Proto se zamyslete nad možností doplnit televizní stolek či stěnu taktéž dřevěnou policí ve stejné barvě. A nemusí být ani na stejné stěně. Pokud jednotlivé prvky budou do sebe zapadat jak barevně, tak materiálně, rozjasní to váš pokoj a budete se v něm cítit daleko lépe.

tv-stolek

Materiál

Stolky i stěny se vyrábějí z různých materiálů jako je lamino, kov, bambus či masiv. Já osobně nakupují výhradně masiv, zejména proto, že jeho životnost je velmi dlouhá za přijatelnou cenu. 

Jen pro srovnání: stolek z masivu a stolek bambusu má v průměru stejnou životnost, ale masiv je výrazně levnější než stolek z pravého bambusu. Kovový materiál má také solidní živnost, avšak na můj vkus je až příliš chladný na to, abych se v takovém pokoji cítil dobře.

Posledním zástupcem materiálů je lamino neboli dřevotříska. Tady se pochopitelně setkáte se suverénně nejnižší cenou, ale kvalita bývá bohužel v podstatě nulová. Poslední skříň z lamina jsem osobně koupil před deseti lety, a stihla se mi rozpadnout do půl roku.

Zpět do obchodu