Industriální nábytek

Industriální styl nábytku je v poslední době velmi oblíbený. Není se čemu divit, jeho využití je opravdu bohaté. Industriální nábytek se zrodil na konci 60. let minulého století v továrních halách a skladech New Yorku, odkud se rozšířil do celého světa a jeho popularita v České republice stále stoupá. 

Nábytek v industriálním stylu je praktický, funkční, moderní a jednoduchý. Charakteristickým rysem industriálního nábytku je využití industriálně vypadajích materiálů a jejich praktická funkčnost. Nejčastějším prvkem nábytku jsou masivní kovové nohy či kovové podnože, ke kterým je přichycena masivní dřevěná deska. Ta může být hrubě neopracovaná, vykartáčovaná, nebo naopak vybroušená  do hladka. Pro dřevěnou část je vhodné použít co nejvrdší a nejodolnější materiál, nejčastěji se v našich končinách pracuje s dubem, případně s recyklovaným dřevem.

Důležitým a charakteristickým rysem industriálního nábytku je přiznání každého použitého prvku a materiálu. Nábytek v industriálním stylu je svébytný a nemusí si na nic hrát. Každý kus industriálního nábytku je navíc originálem, a to díky precizní ruční výrobě.

Industriální nábytek je možné velmi dobře využít v mnoha různých prostorech, kde může vyniknout jeho solitérnost a originální design. Typicky se může jednat o moderně zařízené domácnosti, jídelny, obývací pokoje či pracovny. Svoje uplatnění také najde ve stylových kavárnách, restauracích nebo moderně laděných kancelářích. Industriální nábytek je také možné dobře použít v prostorech, kde se pracuje s motivem industrie, tedy všude tam, kde je pohledová betonová stěna či strop, nebo stěny z přiznaných neomítnutých cihel. Industriální jídelní či konferenční stoly by také neměly chybět v žádném loftovém bytě.

Spojení masivní dřevěné části s bytelným kovem upoutá pozornost každé návštěvy a stane se charakteristickým vyjádřením Vašeho stylu. Industriální nábytek navíc bez problémů ladí s dříve zařízenou domácností starším či klasickým nábytkem.

➡️ Nechte se inspirovat naším industriálním nábytkem

Zpět do obchodu