Jak pečovat o masivní zahradní nábytek, aby vydržel?

Když investujete do masivního zahradního nábytku, chcete mít jistotu, že tato investice vydrží a bude vám sloužit po dlouhou dobu. Masivní zahradní nábytek je vyráběn z trvanlivých materiálů a nabízí nejenom elegantní vzhled, ale také pevnost a odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. 

Abyste ale zajistili, že váš masivní zahradní nábytek skutečně vydrží v bezvadném stavu po desítky let, tak je důležité mu věnovat správnou péči.

V tomto článku vám tedy představíme několik důležitých tipů a postupů, jak pečovat o váš masivní zahradní nábytek, aby vám sloužil dlouhé roky a zároveň vypadal stále krásně. 

Jak pečovat o dřevěné zahradní stoly, aby dlouho vydržely?

Pravidelně čistěte váš dřevěný zahradní stůl od prachu, nečistot a případných skvrn. Používejte ale zásadně kvalitní a šetrné čistící prostředky smíchané s teplou vodou a nanášejte je jemným kartáčem, případně hadříkem.

Vyvarujte se používání agresivních čistidel, která by mohla poškodit povrch dřeva. Dřevěné zahradní stoly by zároveň měly být dobře chráněny před nadměrnou vlhkostí. Pokud je tedy stůl umístěn na otevřeném prostranství, tak určitě zvažte použití ochranného nátěru na bázi olejové lazury, která vytvoří efektivní bariéru proti vlhkosti, ale zároveň zachová přírodní vzhled krásného dřeva. Právě takový nátěr najdete i u zahradního nábytku od naší společnosti.

293-6_krkavec0333

Případně obruste povrch a aplikujte vrstvu ochranného nátěru. Pro ochranu povrchu dřevěného stolu před poškrábáním nebo poškozením od horkých nádob, sklenic nebo dalších předmětů se vyplatí používat podložky a podtácky.

Jak pečovat o dřevěné zahradní lavičky, aby dlouho vydržely?

Stejně jako u zahradních stolů, tak i u laviček je základem vhodné péče ochranný nátěr, který ochrání masivní dřevo před všemi nepříznivými vlivy okolí. Pro ochranu povrchu lavičky před poškrábáním a opotřebením se neostýchejte používat sedací polštářky – tyto doplňky navíc ještě více zpohodlní sezení na tak už pohodlné lavici.

Součástí péče o lavičky je i jejich správné skladování. Pokud je to tedy možné, tak zvažte jejich přesunutí do suchého a před zimou a větrem chráněného prostoru během zimních měsíců. To pomůže minimalizovat riziko poškození dřeva.

nábytek na zahradu ze dřeva

Pravidelně též renovujte jejich povrch. Pokud si všimnete opotřebení nebo vyblednutí povrchu dřeva, je dobré ho okamžitě obnovit a na nic zbytečně nečekat. Nejprve dřevo očistěte a zbavte se starého nátěru, a poté aplikujte na přírodní dřevo nátěr nový.

 

Zpět do obchodu