Jaké výhody očekávat od nábytku z masivu?

Jedním z fenoménů, který charakterizuje dnešní uspěchanou dobu, je přesun nábytku do kategorie spotřebního zboží. Pro řadu lidí znamená nákup nábytku cestu do velkého obchodního domu globálního nábytkářského řetězce a výběr některého unifikovaného produktu vyrobeného téměř jistě z překližky či lamina.

Takový koncept má na trhu jistě své místo, ti, kteří se nespokojí s průměrem a mainstreamem, budou ale hledat jinde.

Nábytek z masivu

Masivní dřevo je přírodní materiál, který sloužil k výrobě nábytku prakticky odjakživa. A dodnes se jedná o první volbu pro každého, komu jde o skutečnou kvalitu. Masivní nábytek lze použít v interiéru i exteriéru a v obou případech nabídne svému majiteli celou řadu výhod.

Nábytek z masivu totiž není jen spotřební zboží, představuje skutečnou hodnotu, která je schopná přetrvat staletí.

nábytek z masivu - stůl

Výhody nábytku z masivního dřeva

Jako první výhodu dřevěného nábytku z masivu v porovnání s dalšími materiály je nutné zmínit vysokou odolnost a dlouhou životnost. Dobře vyrobený masivní jídelní stůl může sloužit několika generacím a na jeho stabilitě a pevnosti to nebude vůbec znát.

Z toho plyne i další výhoda nábytku z masivu. I když se může zdát zpočátku jako drahý, z dlouhodobého hlediska se jedná o dobrou investici. Zatímco pro stůl z dřevotřísky půjdete během života hned několikrát, stůl z masivu si koupíte jeden.

Není náhodou, že se z kusů masivního nábytku stávají po letech starožitnosti, jež jsou aukční domy schopné vydražit za horentní sumy. Dřevo je totiž jedinečný a nadčasový materiál. Jeho přirozená krása se s časem neztrácí, naopak vystupuje na povrch čím dál tím zřetelněji.

Dřevo v čase pracuje, získává nové odstíny a je jedinečné svojí vůní i na dotek. Díky tomu, že žádné dva kusy nejsou stejné, je navíc každý kus masivního nábytku nenapodobitelný originál.

stul33

V neposlední řadě je třeba zmínit opravitelnost dřeva v případě poškození a široké možnosti povrchových úprav. Nábytek z masivu tak může mít přesně tu podobu, jakou od něj požadujete. Krom toho není problém ošetřit jej tak, aby přestál výzvy, které na něj klade venkovní prostředí. Také zahradní nábytek z masivu je proto skvělou volbou.

A protože je masivní dřevo materiálem čistě přírodním, spolehnout se můžete i na jeho zdravotní nezávadnost, nenajdete v něm žádné chemické látky používané jako pojiva pro dřevotřísku. Žádný problém nepředstavuje ani pro alergiky.

Co je pro nábytek z masivu důležité?

Vysoká přidaná hodnota, kterou v podobě masivního nábytku získáte, nesouvisí pouze se dřevem jako takový, ale i s prací a péčí, kterou se mu dostalo od lidí, kteří jej zpracovali. Výběr toho nejvhodnějšího dřeva, správné sušení i dokonale kvalitní zpracování… to vše je nedílnou součástí nadčasové hodnoty opravdu kvalitního dřevěného nábytku.

Hledáte-li nábytek, který je více než jen deskou, na kterou si pokládáte talíře, plochou, na kterou uléháte nebo krabicí, do níž dáváte svoje oblečení, je masiv jednoznačnou volbou.

Zpět do obchodu