Krása kartáčovaných desek

K výrobě našich jídelních a konferenčních stolů používáme nejčastěji dubové masivní dřevo. Jeho výhody jsou zřejmé - jedná se o jedno z našich nejtvrdších dřev s krásnou strukturou a kresbou. A hlavně při správném používání a údržbě vydrží mnoho desítek let.

U všech našich stolů nabízíme jako alternativu k běžnému hladkému povrchu také kartáčovaný povrch. O co se jedná?

Kartáčování nebo také drásání dřeva je speciální finální úprava desky pomocí kartáčovací brusky. Dochází k tzv. vykartáčování měkčích vláken mladšího dřeva, tvrdší vlákna naopak zůstanou. Touto úpravou můžeme vytvořit hezkou strukturu na dřevěných deskách. 

Zvláště dubové dřevo je na kartáčování ideální, po této úpravě získává opravdu krásný a nenapodobitelný vzhled. Na dotek dřevo získává příjemný mělký reliéf s lehce patrným vrásněním 0,5-1mm. Vzhled a struktura kartáčovaných stolů také promíjí drobné škrábance, které byste na vybroušeném povrchu stále měli na očích. Tedy z našeho pohledu je tato úprava nejen hezká, ale navíc i praktická a určitě ji doporučujeme. Kartáčování je provedeno na pohledových stranách desky, tedy nejčastěji na horní straně a bočních hranách.

Příplatek za kartáčovaný povrch je v rozmezí 490-990 Kč dle typu výrobku.

soupalek07_eshop1

Zpět do obchodu