Proč je kov a dřevo ideální kombinace

Téměř všechny naše jídelní stoly i další výrobky jsou tvořeny kombinací poctivé masivní dubové desky a kovovou podnože, která plní roli pevné konstrukce. Jsme přesvědčeni, že se jedná o ideální spojení perfektního přírodního materiálu, s kterým přicházíme každý den několikrát do styku a nezničitelné bytelnosti kovové konstrukce. Proč tomu tak je a proč na kombinaci kovu a dřeva v industriálním stylu nedáme dopustit?

Výhody dřevěné masivní desky

✔️ příjemný povrch na dotek, autentický přírodní vzhled - dubové či jasanové dřevo se nikdy neokouká!

✔️ každý stůl je nezaměnitelý originál díky vybranému nejkvalitnějšímu dřevu

✔️ snadná údržba díky skvělé úpravě tvrdým voskovým olejem OSMO. Našim stolům nevadí, pokud na ně vylejete víno či kávu. Po setření na povrchu nezůstane žádná stopa.

✔️ nadstandardní životnost a možnost jednoduché renovace. Jestliže se za 20 let rozhodnete stůl zrenovovoat, stačí jej přebrousit, natřít a je znovu jako nový!

Výhody kovové konstrukce

✔️ ocel je prověřený a v interiéru prakticky nezničitelný materiál

✔️ ocel přináší atraktivní vzhled do moderního i rustikálního interiéru. Nabízí široké možnosti barevného provedení od černé, přes moderní bílou až po barevné kousky

✔️ díky pevnosti a houževnasti ocel nabízí široké možnosti designových tvarů a lahůdek, které jiný materiál neumožní

✔️ nadprůměrně pevné spojení se dřevěnou částí pomocí vhodného spojovacího materiálu (závrtné matice nebo vruty dle druhu nábytku)

✔️ v případě stěhování či nutnosti přemístění je možné kovové části z nábytku jednoduše odmonovat a následně znovu spojit bez jakéhokoliv lepení, vrtání či řezání

Je dobré vědět a znát i další vlastnosti spojení bytelného kovu a masivního dřeva. Důležité je si uvědomit mnohem větší váhu oproti jiným, často levnějším variantám. Tuto vlastnost pocítíte hlavně při stěhování. Vyšší váha však často znamená lepší stabilitu, bytelnost a pevnost.

Také je třeba počítat s vyšší pořizovací cenou. Zde je důležité si uvědomit, že nábytek z masivního dřeva a kovu vám vydrží několik desítek let. A stárnutím neztrácí na ceně, naopak, je to investice na celý život, která se vyplatí. Klasik by řekl "nejsem bohatý natolik, abych si kupoval nekvalitní věci".

➡️ Nechte se inspirovat našimi výrobky z poctivého dřevěného masivu a bytelné oceli!

Zpět do obchodu