Masivní dřevěná deska na stůl

Dřevěná deska stolů je nejdůležitější součástí celého jídelního či konferenčního stolu. Přicházíme s ní neustále do styku, jíme na ní, slavíme, píšeme úkoly, a tak musí vydržet někdy i opravdu vysokou rodinnou zátěž. Jaké vlastnosti by tedy dřevěná deska stolů měla mít?

1. Materiál

Deska deska na stůl musí být vyrobena z kvalitního, zdravého a a ideálně tvrdého dřeva. Z takových dřevin je možné zmínit dub, buk, jasan nebo akát. Nejkrásnější kresbu i vlastnosti má dubového dřevo a v naší firmě je využíváno na 99% výroby. Bohužel je také z našich dřevin nejdražší a při poctivém zpracování suchého řeziva generuje relativně velké množství odřezků, což celou výrobu prodražuje. Pracujeme s vysušeným řezivem lokální produkce, které dále v dílně zpracováváme na vlastní dřevěnou desku jídelního stolu. 

2. Tloušťka desky

Vlastní deska musí mít dostatečnou pevnost a sílu. V naší dílně pracujeme s řezivem 50mm silným, z kterého vyrábíme desky o tloušťce 40mm. Ty dále opracováváme dle typu kovové podnože vlastního jídelního stolu. Slabší desky trpí mnoha nectmosti, zejména nadměrným průhybem či vibracemi.

3. Ošetření dřeva

Deska na stůl musí být správně ošetřena, abychom ji měli co nejdéle stále krásnou bez fleků či poškození. Používáme tvrdé voskové oleje Osmo různých odstínů, které splní přísné parametry pro kvalitně ošetřený jídelní stůl. Povrch masivní desky ošetřený tvrdým voskovým olejem je nenáchylný k zašpinění, odpuzuje vodu, je odolný proti oděru, potu i slinám a je příjemný na dotyk. Další výhodou je možnost jednoduché lokální opravy v případě poškození.

Zpět do obchodu