Nejčastější dotazy našich klientů

1. Proč nábytek v industriálním stylu?

Industriální styl je velmi široký pojem. Původně pochází z Ameriky minulého století a se současným pojetím industriálního nábytku už je přece jen trošku vzdálen. Původní industriální styl se nesl v duchu surového, neopracovaného železa a dřeva.

Nyní si spíše pod pojmem industriální styl člověk představí designový nábytek kombinující precizně zpracovanou kovou část a také špičkovou část z masivního dřeva. Důvodů, proč si takový nábytek pořídit je více.

Nesporně důležitým důvodem je atraktivita a moderní vzhled takového nábytku. Propojení kovu a dřeva skýtá neskutečně mnoho variací a možností, oba materiály se vhodně doplňují jak designem, tak funkčností. Dalším důležitým důvodem je nadměrná životnost a kvalita.

2. Jaký druh nábytku si zákazníci nejvíc objednávají?

Nejčastěji se jedná o soliterní nábytek typu jídelních stolů, konferenčních stolků, polic a dalších samostatných kousků. Prostě jde o jednotlivé produkty, které na sebe v interiéru upoutají pozornost a často se stávají dominantou daného místa.

3. Která povrchová úprava nábytku patří mezi nejžádanější?

U kovové části jasně vítězí nástřik práškovou barvou a vypálení v peci. U dřevěných částí nábytku se jeví jako nejlepší použití kvalitních tvrdých voskových olejů, které zaručí zdravotně nezávadný povrch s relativně jednoduchou údržbou či opravou.

4. Mám vlastní představu, jak by měl nábytek z masivu vypadat, dokážete mi navrhnout nábytek podle ní? /stůl, lavice/, případně je možné zasahovat do návrhu?

Ano, jsme schopni vyrobit nábytek na míru dle návrhu. Stačí nám náčrt v ruce či ilustrační fotka, požadované rozměry a materiál. Zbytek doladíme telefonicky či emailem a můžeme se do toho pustiti.

vyroba_02l

5. Je možné hotový kus nábytku ještě např. časem upravit? Např. zjistím, že potřebuji stolek o něco větší, vyšší, změní se mi interiér, takže je moc velký.

Do určité míry úpravy možné jsou, zejména pokud jde o zkrácení dřevěné desky. Jednodušší je varianta jiného odstínu nátěru. V případě náročnějších požadavků je třeba vyrobit nový kus a původní zrecyklovat, či z něj vyrobit něco jiného.

6. Jak dlouho se v průměru čeká na nový kus nábytku?

Snažíme se stíhat výrobu do 4 týdnů od zařazení do výroby, v případě náročnějšího období s velkým množstvím objednávek jde o zhruba 6 týdnů. Delší doba na výrobu je potřeba v případě individuálních zakázek a výrobků na míru.

7. Proč využít vaši vlastní dopravu? /jste schopni udělat i nějaké drobné úpravy na místě? /

U nás máme pro rozvoz nábytku připraveno vlastní rozvozové auto, takže máme nakládku i vykládku plně pod kontrolou a nábytek je během přepravy dobře ukotven. Po příjezdu nábytek vyložíme až do bytu či domu.

Jestliže se zákazníci necítí na montáž, tak rádi pomůžeme a montáž provedeme přímo na místě bez jakéhokoliv příplatku. Máte tak jistotu, že vše bude sedět naprosto přesně.

doprava-majstrstych

Co se týče úprav na místě, v případě potřeby můžeme například vyvrtat kotvení pro jinou polohu podnože. Pro větší akce, například změny rozměru či odstínu nátěru je však třeba nábytek vzít do k nám do výroby!

8. Je možné se podívat i přímo na výrobu mého nového stolu?

Ano, nabízíme našim zákazníkům se podívat přímo do naší dřevovýroby v Moravském krasu, kde uvidí nábytek v různé fázi výroby. Je možné si prohlédnout použité materiály, povrchové úpravy, typy výrobků. Na místě pak můžeme zkonzultovat veškeré dotazy a požadavky. Budeme se těšit na viděnou a přejeme všem klidný předvánoční čas.

Zpět do obchodu