Vybíráme konferenční stolek z masivu

Konferenční stolek je jedním z důležitých prvků každého obývacího pokoje. Jak si vybrat ten správný?

Materiál je u konferenčního stolku nejdůležitější

Nejdůležitějším aspektem, na který se budete muset zaměřit, je určitě volba materiálu. Možností provedení existuje mnoho, často se setkáte se sklem či kovem.

Samostatnou kategorii reprezentuje lamino, které představuje velmi levnou náhražku dřeva. Ač takový nábytek vyniká příznivou cenou, nemůže se přírodnímu dřevu rovnat zejména životností. Masivní konferenční stolky tak představují doporučeníhodnou variantu.

Masivní konferenční stolek vydrží nejen to, že si na něj občas odložíte kávu. S klidem si o něj můžete například opřít nohy a odolá dokonce i dětskému dovádění. Samozřejmě je ale potřeba stolek zajistit tak, aby se o jeho rohy děti nezranily.

konferenční stolek pevuška

Oproti laminu vydrží masiv přibližně desetkrát déle. Nemusíte se přitom obávat ani toho, že by delší výdrž byla spíše na škodu. Masiv rozhodně není materiál, který by podléhal módním trendům. Působí dokonale nadčasově. Vzhledem k tomu, že v interiéru vydrží i 20 let, celou dobu vám určitě bude dělat „parádu“.

Stejně tak by bylo omylem si myslet, že konferenční stolek z masivu působí výhradně poněkud rustikálně a hodí se tak prakticky jen do stejně pojatých interiérů. Lze jej zkombinovat i s jinými materiály a jeho vyznění tak i výrazně proměnit. Oblíbené je hlavně spojení s kovem, které působí velmi minimalisticky a do určité míry až surově.

Takový industriální konferenční stůl z masivu se proto hodí i do moderních domácností. Důkazem designové variability tohoto typu nábytku je i to, že kovové prvky se nemusejí spoléhat jen na neutrální barevnost. Lze je opatřit pomocí práškového lakování prakticky libovolným odstínem.

Díky tomu se konferenční stůl za masivu promění v zajímavý a hravě vyhlížející solitér, který se stane unikátní ozdobou každého obývacího pokoje.

Záleží i na správných rozměrech

Aby byl navíc i skutečně funkčním prvkem celé místnosti, přemýšlení nad tím, jak vybrat konferenční stolek, byste měli směřovat i ke správné výšce. Ta by měla odpovídat sedací soupravě.

výběr konferenčního stolku masiv

Kdo ji ještě koupenou nemá, případně si ji chce vybrat až posléze, bude se mu hodit informace, že běžně se výška stolku pohybuje mezi 40-50 centimetry.

Co se týče velikosti odkládací plochy, limitováni budete v první řadě samotnou dispozicí místnosti. Nemáte-li k dispozici obývací pokoj o velikosti tanečního parketu, rozhodně budete muset volit poněkud úspornější variantu, nejlépe kulatého tvaru.

Jak poznáte, že jste v tomto směru neměli příliš „velké oči“? Pokud se stolek dá ze všech stran obejít, do místnosti se vešel prakticky optimálně. Úspornou variantu do malých bytů může i nabídnout rozkládací provedení nebo stolek s kolečky.

Jestliže vám to ale prostorové řešení umožní, případně jste zvyklí si na stolek odkládat spoustu drobností, určitě tomu adekvátně velikost přizpůsobte.

Zpět do obchodu