Výhody kovových nohou z ploché ocelové pásoviny

Velké množství kovových částí našich výrobků je vyrobeno z ploché válcované ocelové pásoviny. Ostatní výrobci používají nejčastěji obdélníkové ocelové jekly.

Proč tomu tak je a proč dáváme ocelové pásovině velmi často přednost?

✔️ DESIGN: Když se podíváte na kovové nohy z ocelové pásoviny, která je plochého profilu a porovnáte ji s obdélníkovým jeklem, tak je rozdíl vidět na první pohled: tenší ocelová pásovina působí mnohem subtilnějším dojmem a umožňuje nám tvořit elegantní křivky nohou. Vzhled nohou se mění při pohledu z různých úhlů na stůl.

✔️ PRAKTIČNOST: Praktickou stránku ploché pásoviny oceníte v momentě, když si dáte pod stůl nohy. V případě vysokého profilu jeklu se pokaždé do nohou či palce uhodíte, v případě pásoviny její tloušťka 8-10mm nohám nijak nevadí. Pod nábytkem se také mnohem lépe uklízí a zametá.

✔️ MOŽNOST RÁDIOVÝCH OHYBŮ: Mnoho našich výrobků je vyrobeno technikou ohybu celého plátu pásoviny do předem daného rádiusu, čímž vzniká krásný, bezsvárový tvar.

Válcovaná ohýbaná pásovina nás baví pro možnost kreativní tvorby. Je tedy dobré vědět a znát její další vlastnosti:

  • větší váha celého výrobku - přestože působí subtilně, válcovaná ocelová pásovina je těžší. Je to dáno větším množstvím oceli proti dutému jeklu. Nohy z pásoviny jsou průměrně o třetinu až polovinu těžší než z jeklu.
  • vyšší náklady na výrobu - vyšší finanční náročnost je dána větším množství oceli v pásovině, a také náročnějším zpracováním pro dokonalý výsledek výrobku. Zejména u ohybů je potřeba místo ohybu dostatečně prohřát a přesně ve formě ohnout.

➡️ Nechte se inspirovat našimi výrobky z poctivého dřevěného masivu a bytelné oceli

Zpět do obchodu