Moderní obývací pokoj s prvky masivu

Obývací pokoj představuje srdce každého domu nebo bytu. Scházíme se zde s přáteli i rodinou a potřebujeme, aby nám vyhovoval funkčně i esteticky. Jak na to?

Jak na moderně působící obývací pokoj

Nejprve je nutné se rozhodnout o celkovém barevném ladění a stylu obývacího pokoje. Tomu by měla odpovídat výmalba i moderní nábytek. Zajímavou možností je zejména masivní industriální nábytek, který interiéru vdechne originální ráz.

203-7_sycek08

Ač vás možná lákají zářivé barvy nebo trendy potisky, kterými jste se inspirovali na sociálních sítích nebo v katalogu prodejce, jednoznačně chybu neuděláte, pokud zvolíte nadčasově působící neutrální a zemité barvy. Chcete-li si dopřát výraznější prvky, mělo by to být spíše na doplňcích, jako jsou například polštáře nebo závěsy, případně různé dekorační prvky.

Nezapomeňte také na dostatek světla. Jestliže nemůžete využít to přirozené, spolehněte se na umělé zdroje a svůj obývací pokoj doplňte kromě centrálního svítidla i o doplňkové nástěnné osvětlení, případně i o náladové světlo v podobě stojacích či stolních lamp.

Co by měla splnit pohovka a konferenční stolek

Stěžejním prvkem každého obývacího pokoje je sedací souprava. Tu je dobré nepředimenzovat, měl by kolem ní stále zůstat dostatek prostoru pro volný pohyb. Rozměrná rohová pohovka se hodí jen skutečně do velkých prostor.

Máte k dispozici pouze malý obývací pokoj, ale vyžadujete zároveň dostatek prostoru pro usazení návštěv? Pořiďte si subtilnější sofa společně s menšími křesly nebo taburetkami.

Vidina nepohodlné sedačky nás obvykle přiměje strávit v obchodě nebo u internetu o pár minut navíc. Oproti tomu konferenční stolek bývá neprávem poněkud opomíjen. Nevhodné rozměry však způsobí stejné nepohodlí jako nefunkční sedačka. Nekvalitní provedení zase neušetří peníze a za pouhých několik let můžete řešit výměnu stolku za tentokrát kvalitnější kus.

Spolehněte se proto na kvalitní a odolný masiv. Pokud už budete volit ten, pamatujte, že sladit je vhodné materiálově i provedením také ostatní součásti nábytku. Za zmínku jistě stojí designový konferenční stolek Šoupálek, který je tvořen dvojicí samostatných stolků z masivu s kovovýma nohama. Možnosti využití a umístění prvků stolku jsou pak poměrně široké.

konferenční stolek šoupálek

Barevné provedení stolku si pak zvolte takové, aby byl sladěn s barvou podlahy či koberce. Koberec volte ideálně pouze kusový, trendem je prakticky zařízený obývací pokoj a krytina, která se snadno udržuje (parkety, linoleum).

Jak účelně vybrat obývací stěnu

Ještě za dob našich rodičů k nutným součástem vybavení každého obývacího pokoje určitě patřila i obývací stěna. Často byla notně předimenzovaná, clonila výhled na televizi, bránila volnému pohybu a celý obývací pokoj opticky „dusila“.

Vyvážit obývací pokoj, v němž chybí kýžená plocha, lze snadno tak, že zvolíte pouze nízkou obývací stěnu, která vás zcela nepřipraví o potřebný úložný prostor. Klasické horní skříňky můžete vynechat a volit místo nich otevřené dřevěné police. Řadu věcí do nich uklidíte rovněž a zároveň celou místnost opticky dokonale „otevřete“.

Výhodou je i to, že výrobci dnes již nabízejí variabilní sestavy, při jejichž montáži nejsme omezeni a můžeme si je do místnosti rozvrhnout tak, jak se nám líbí.

Zpět do obchodu