Blog, Strana 4

Kam umístit postel v ložnici

Ložnice je místnost určená pro spánek a odpočinek. Obvykle je zde umístěna alespoň jedna postel, která může být jednolůžková nebo dvojlůžková, v závislosti na potřebách a počtu osob v domácnosti. Ložnice může být kombinovaná s jiným pokojem v případě malého prostoru.

Kromě postele je ložnice obvykle vybavena dalším nábytkem, nočním stolkem s osobními potřebami, noční lampou a budíkem. Dále zde bývá šatní skříň nebo komoda na uložení oblečení a dalších věcí.

Pokud je to možné, je vhodné umístit v ložnici i pohovku nebo křeslo pro relaxaci. Na podlaze ložnice může být koberec, parkety, plovoucí podlaha nebo jiný materiál, který je příjemný při chůzi bosou nohou.

postel11

Kam umístit postel

Malá ložnice

V malé ložnici je důležité umístit postel tak, aby se maximalizoval prostor a ložnice byla příjemná a funkční.  Zde jsou některé nápady jak na to:

  • Uprostřed místnosti: V první řadě, pokud je to možné, můžete zvážit umístění postele uprostřed místnosti. Tato varianta zajistní maximální možnost pohybu v místnosti a může také vytvořit rovnováhu v celkovém designu místnosti.
  • U stěny: Pokud je ložnice opravdu malá, můžete zvážit umístění postele podél jedné ze stěn. Tento přístup uvolní dostatek prostoru pro další nábytek a umožní pohodlný přístup ke zbytku vybavení v místnosti.
  • Pod oknem: Další možností je umístit postel pod okno, pokud to ložnice umožňuje. Tento přístup poskytuje přirozené světlo a vytváří zároveň iluzi většího prostoru.
  • V nástěnné vestavbě: Pokud máte omezený prostor, můžete zvážit vestavěnou postel, která využívá nástěnný prostor.
  • Sklápěcí postel: Pokud hledáte způsob, jak maximalizovat prostor, můžete zvážit sklápěcí postel, kterou lze během dne sklopit a uvolnit tak prostor v místnosti pro další aktivity.
  • Výšková postel: Pokud máte vysoký strop, můžete zvážit výškovou postel, která využívá prostor nad postelí a uvolní tak volné místo pod postelí pro další účely.

Velká ložnice

  • Střed místnosti: Pokud máte velkou ložnici, můžete zvážit umístění postele do jejího středu. Tento přístup vytváří pohodovou atmosféru a umožňuje vám vychutnat si celkový design místnosti.
  • Pod oknem: Postel umístěná pod okno může být skvělým řešením pro velkou ložnici, kterým využijete přirozené světlo.
  • U stěny: Umístění postele podél stěny je tradičním řešením, a to i v případě velké ložnice. Získáte prostor pro další nábytek a snadný přístup ke zbytku místnosti.
  • V nástěnné vestavbě: Pokud máte velkou ložnici a hledáte elegantní a praktické řešení, můžete zvážit vestavnou postel.
  • V rohu místnosti: Umístění postele do rohu místnosti je dalším skvělým řešením pro velkou ložnici, kterým uvolníte okolní prostor.
  • Odděleně od zbytku místnosti: Pokud hledáte soukromí a odpočinek, můžete zvážit oddělení postele od zbytku místnosti. Tento přístup vám umožní vytvořit klidný prostor pro spánek a relaxaci.

Ložnice podle Feng-šuej

Ze všeho nejdříve je zapotřebí zjistit, zda nohy postele nemíří přímo do dveří. Pokud ano, pak ji přestěhujte. Pokud ovšem už je otočena hlavou vaším nejlepším směrem, nechtě ji na místě, ale umístěte směrem ke dveřím malé zrcadlo, třeba na bočnici postele, aby odráželo skryté šípy směřující přímo na vás ze dveří.

feng-shui1

Mnoho lidí se pověrečně bojí mít postel nohama přímo proti dveřím, protože by je mohl zasáhnout skrytý šíp nebo škodlivá energie přicházející dveřmi. Jiné vysvětlení vychází z faktu, že člověk, který zemřel doma v posteli, byl vynášen dveřmi nohama napřed.

V ložnici si zkontrolujte, zda tam nejsou trámy, nosníky či překlady. Spíte přímo pod těžkým trámem, který běží nad postelí? Pokud ano, zkuste ji přestěhovat jinam. Takové nepříznivé čáry mohou zničit váš milostný život, spánek a narušit duševní energii.

V případě, že to nelze, pořiďte si povlečení s výrazným vzorem nebo s pruhy, které budou vůči trámu v kolmém směru. Povedou energii svým směrem, a tak odrazí a vyrovnají negativní energii.

Vyhněte se také světlům visícím nad postelí. Jejich velmi koncentrovaná jangová energie bude vysílat paprsky přímo na vaše tělo.

Doporučujeme nespat nad neobývaným prostorem jako je garáž, komora nebo sklep. Pod vámi by se městnala stagnující čchi, která by vás pak spíše ochromovala, místo aby vás stimulovala.

Ložnice podle zvěrokruhu

Umístění postele podle zvěrokruhu může být pro mnoho lidí zajímavým tématem. Někteří věří, že umístění postele podle znamení zvěrokruhu může pomoci zlepšit spánek a energii v ložnici. Zde je několik tipů, kam umístit postel podle znamení zvěrokruhu:

  • Pro Berana: Umístěte postel k východu, aby vám pomohla získat energii a motivaci pro nové výzvy.
  • Pro Býka: Umístěte postel k jihu, aby vám pomohla udržovat klidný a stabilní spánek.
  • Pro Blížence: Umístěte postel na západ, což pomůže udržovat pozitivní energii a zlepšit komunikaci.
  • Pro Raka: Umístěte postel na severovýchod, což pomůže udržet klid a harmonii v ložnici.
  • Pro Lva: Umístěte postel na jihovýchod, aby vám pomohla udržovat dobrou energii a sebedůvěru.
  • Pro Panny: Umístěte postel na východ, aby vám pomohla udržovat produktivitu a harmonii v pracovním životě.
  • Pro Váhy: Umístěte postel na západ, aby vám pomohla udržovat rovnováhu a harmonii v osobním životě.
  • Pro Štíra: Umístěte postel na jih, aby vám pomohla udržovat intenzivní a vášnivý vztah.
  • Pro Střelce: Umístěte postel na jihovýchod, aby vám pomohla udržovat dobrou energii a naději.
  • Pro Kozoroha: Umístěte postel na sever, aby vám pomohla udržovat stabilitu a pracovní úspěch.
  • Pro Vodnáře: Umístěte postel na západ, aby vám pomohla udržovat kreativitu a nezávislost.
  • Pro Ryby: Umístěte postel na jihovýchod, aby vám pomohla udržovat pozitivní energii a inspiraci.

postel22

Jak vybrat kvalitní postel

Vybrat kvalitní postel, která nevrže, může být důležité pro klidný a příjemný spánek. Zde jsou některé tipy, jak vybrat postel, která nevrže:

  • Kvalita materiálu: Zvolte postel vyrobenou z kvalitních materiálů, jako je například masivní dřevo. Masivní dřevěné postele jsou obvykle odolnější a méně náchylné k vrzání.
  • Konstrukce postele: Vyberte postel s pevnou konstrukcí, aby se minimalizovalo pohybování postele a tím snížila pravděpodobnost vrzání. Zkontrolujte také, zda jsou spoje a šrouby pevně utažené.
  • Typ roštu: Pokud máte rádi pružnější postele, můžete zvolit postel s pružinovým roštem. Pokud však preferujete pevnější pocit, můžete zvolit postel s pevným roštem.
  • Matrace: Matrace může také hrát důležitou roli při minimalizování vrzání postele. Zvolte kvalitní matraci, která je dostatečně tuhá a pevná a zároveň poskytuje dostatečnou oporu vašemu tělu.
  • Údržba: Pravidelně pečujte o postel a zkontrolujte spoje a šrouby. Pokud nějaké potřebují utažení, proveďte to okamžitě, aby se minimalizovala pravděpodobnost vrzání.

Testování postele před nákupem: Pokud si nejste jisti, zda postel vrže nebo ne, můžete ji vyzkoušet před nákupem. Při testování se posaďte na postel a přemístěte se, abyste zjistili, zda postel vrže nebo se pohybuje.

Výhody kovových nohou z ploché ocelové pásoviny

Velké množství kovových částí našich výrobků je vyrobeno z ploché válcované ocelové pásoviny. Ostatní výrobci používají nejčastěji obdélníkové ocelové jekly.

Proč tomu tak je a proč dáváme ocelové pásovině velmi často přednost?

✔️ DESIGN: Když se podíváte na kovové nohy z ocelové pásoviny, která je plochého profilu a porovnáte ji s obdélníkovým jeklem, tak je rozdíl vidět na první pohled: tenší ocelová pásovina působí mnohem subtilnějším dojmem a umožňuje nám tvořit elegantní křivky nohou. Vzhled nohou se mění při pohledu z různých úhlů na stůl.

✔️ PRAKTIČNOST: Praktickou stránku ploché pásoviny oceníte v momentě, když si dáte pod stůl nohy. V případě vysokého profilu jeklu se pokaždé do nohou či palce uhodíte, v případě pásoviny její tloušťka 8-10mm nohám nijak nevadí. Pod nábytkem se také mnohem lépe uklízí a zametá.

✔️ MOŽNOST RÁDIOVÝCH OHYBŮ: Mnoho našich výrobků je vyrobeno technikou ohybu celého plátu pásoviny do předem daného rádiusu, čímž vzniká krásný, bezsvárový tvar.

Válcovaná ohýbaná pásovina nás baví pro možnost kreativní tvorby. Je tedy dobré vědět a znát její další vlastnosti:

  • větší váha celého výrobku - přestože působí subtilně, válcovaná ocelová pásovina je těžší. Je to dáno větším množstvím oceli proti dutému jeklu. Nohy z pásoviny jsou průměrně o třetinu až polovinu těžší než z jeklu.
  • vyšší náklady na výrobu - vyšší finanční náročnost je dána větším množství oceli v pásovině, a také náročnějším zpracováním pro dokonalý výsledek výrobku. Zejména u ohybů je potřeba místo ohybu dostatečně prohřát a přesně ve formě ohnout.

➡️ Nechte se inspirovat našimi výrobky z poctivého dřevěného masivu a bytelné oceli

Jak vybrat velikost stolu

Jak vybrat správnou velikost jídelního stolu podle počtu osob: průvodce pro ideální uspořádání

Účelné a pohodlné jídlo za jídelním stolem je základní součástí společného rodinného či přátelského času. Správná velikost jídelního stolu hraje klíčovou roli v tom, jak se hosté u stolu cítí a jak pohodlně se kolem něj pohybují. Zvážení rozměrů a tvaru stolu podle počtu osob je zásadní pro vytvoření příjemného a funkčního prostředí.

Podle čeho vybrat správnou velikost?

Tvar jídelního stolu

Tvar jídelního stolu hraje významnou roli při jeho výběru, a to zejména v kontextu ergonomie a vhodnosti pro daný prostor.

Obdélníkový stůl

Obdélníkový stůl je nejběžnějším tvarem a nabízí dostatek prostoru i pro větší počet osob. Jeho tvar usnadňuje praktické usazení a pohyb kolem stolu. Při výběru obdélníkového stolu je důležité brát v úvahu délku a šířku  stolu, aby se zajistilo pohodlné posezení pro všechny hosty.

Kulatý stůl

Na druhou stranu kulatý stůl je často ideální pro menší místnosti, protože nevyžaduje tolik prostoru jako obdélníkový stůl. Jeho kompaktní design také umožňuje stejný kontakt mezi všemi hosty u stolu, což může přispět k příjemné atmosféře během jídla.

Oba tvary mají své výhody - obdélníkový stůl poskytuje více místa pro usazení a komfort pro větší skupiny, zatímco kulatý stůl je vhodnější pro menší prostory a umožňuje snazší interakci mezi hosty. Při výběru tvaru jídelního stolu je důležité vzít v úvahu nejen počet osob, ale také prostorové možnosti vašeho interiéru.

Velikost obdélníkového jídelního stolu

Když přemýšlíme o vhodné velikosti obdélníkového jídelního stolu, je nezbytné zvážit nejen jeho délku a šířku, ale také dostatečný prostor kolem něj. Standardní šířka jídelního stolu se obvykle pohybuje mezi 90 až 100 cm. Tato šířka je klíčová pro zajištění komfortního posezení bez pocitu stísnění.

 Doporučené velikosti jídelních stolů 

Počet osob Velikost kulatého jídelního stolu (průměr) Velikost obdélníkového jídelního stolu (délka x šířka)
2 80-90 cm 120 x 80 cm
4 90-100 cm 130-150 x 90 cm
6 110-130 cm 160-180 x 90 cm
8 140-150 cm 180-200 x 90 cm
10 160-170 cm 210-240 x 100 cm
12 a více 180 cm 250-300 x 100 cm

Stůl pro 2-3 osoby

Pro 2 až 3 osoby doporučujeme minimální rozměr stolu kolem 120 cm x 75- 80 cm, což umožňuje dostatek prostoru pro každého sedícího. V případě okamžité potřeby je u takového stolu možné posadit i více osob. Z naší nabídky můžeme pro tuto velikost stolu doporučit následující výrobky: 

Stůl pro 4-6 osob

Pro komfortní usazení 4-6 osob se doporučuje délka kolem 160 cm x 90 cm, což umožní volnější a pohodlnější posezení.

Stůl pro 6-8 osob

Pro skupiny 6-8 osob jsou komfortní rozměry stolu přibližně 180-200 cm x 90 cm a více, což zajistí dostatečný prostor a pohodlí pro všechny hosty.

Stůl pro 10 osob

Pro skupiny 10 a více osob jsou komfortní rozměry stolu přibližně 230-250 cm x 100 cm.

Velikost kulatého jídelního stolu

Stůl pro 4 - 6 osob

Pro kulatý stůl se často uvádí, že pro 4 až 6 osob by minimální průměr měl být kolem 120-130 cm.

Stůl pro 6 - 8 osob

Pro skupiny 6 až 8 osob se doporučuje průměr kolem 150 cm až 160 cm pro optimální pohodlí během stolování.

 

Vybrat správnou velikost jídelního stolu není jen otázkou počtu osob, ale také prostoru, který máte k dispozici a preferencí designu. Více o výběru stolu se dozvíte také v našem článku Jak vybrat jídelní stůl. Věnování pozornosti těmto faktorům při výběru jídelního stolu může výrazně zlepšit zážitek ze společného stolování.

Často kladené otázky

Kolik lidí se vejde ke stolu?

Pro 2 až 3 osoby poskytuje dostatečný prostor menší stůl s rozměry kolem 120 x 80 cm.  Avšak pro 4 osoby by komfortní rozměry jídelního stolu měly být spíše kolem 140 x 90 cm, což umožní pohodlnější posezení. Pro skupinu 6 osob doporučujeme stůl alespoň o rozměrech 160 x 90 cm. Pro skupiny 7- 8 osob jsou komfortní rozměry obdélníkového stolu přibližně 200 x 90 cm a více, což zaručuje dostatek místa a pohodlí pro všechny přítomné. Pro skupiny 8 až 10 osob jsou doporučené rozměry obdélníkového stolu přibližně 220-250 x 100 cm. 

Pokud se jedná o kulatý stůl, pro 1 až 2 osoby je ideální stůl s průměrem kolem 80 - 90 cm. Pro 4 až 6 osob je minimální průměr kolem 120 cm, pro komfortní usazení by průměr takového stolu mohl mít 140 cm. Pro skupiny 6 až 8 osob se doporučuje průměr kolem 150 - 180 cm. Výběr správné velikosti jídelního stolu je zásadní pro to, aby se všichni hosté cítili pohodlně a měli dostatek místa pro příjemné stolování bez pocitu stísnění.

Jak daleko stůl od stěny?

Obecně platí, že mezi zadní stranou židlí a stěnou by měl být dostatečný prostor pro pohodlný pohyb a průchod. Doporučuje se ponechat za židlemi alespoň 80 - 90 cm prostoru, aby se zajišťoval plynulý pohyb a snadný přístup k židličkám pro sednutí.

Toto doporučení může být různé v závislosti na konkrétních podmínkách a potřebách daného interiéru. V menších místnostech může být rozumnější umístit stůl blíže ke stěně, avšak s ohledem na to, aby bylo stále dostatek prostoru pro průchod a pohodlné sezení a používání židlí. Větší prostor mezi stůlem a stěnou může vytvořit dojem volnosti a otevřenosti. Zajímavou alternativou k židlím u stěny jsou praktické jídelní lavice, které navíc můžete designově ladit s jídelním stolem.

Jakou velikost stolu bych měl vybrat pro malou jídelnu?

Při výběru jídelního stolu pro malou jídelnu je klíčové najít rovnováhu mezi funkčností a reálnými možnostmi využití prostoru. Kulatý stůl je často vhodnější pro menší prostory, protože jeho tvar umožňuje lepší pohyb kolem něj. Pro malé jídelny se doporučuje stůl s průměrem kolem 90 - 100 cm, což poskytuje dostatečný prostor pro 2 až 4 osoby a zároveň nezabírá zbytečně moc místa. V případě obdélníkového tvaru stolu je vhodné volit rozměry 120 x 80 cm nebo 140 x 90 cm, což umožňuje pohodlné posezení i pro menší skupiny a zároveň minimalizuje ztrátu prostoru v malé místnosti. Důležité je také vzít v úvahu možnost případného prodloužení stolu pro příležitostné přidání dalších hostů, k čemuž mohou posloužit naše přídavné desky Hrdlička.

Krása kartáčovaných desek

K výrobě našich jídelních a konferenčních stolů používáme nejčastěji dubové masivní dřevo. Jeho výhody jsou zřejmé - jedná se o jedno z našich nejtvrdších dřev s krásnou strukturou a kresbou. A hlavně při správném používání a údržbě vydrží mnoho desítek let.

U všech našich stolů nabízíme jako alternativu k běžnému hladkému povrchu také kartáčovaný povrch. O co se jedná?

Kartáčování nebo také drásání dřeva je speciální finální úprava desky pomocí kartáčovací brusky. Dochází k tzv. vykartáčování měkčích vláken mladšího dřeva, tvrdší vlákna naopak zůstanou. Touto úpravou můžeme vytvořit hezkou strukturu na dřevěných deskách. 

Zvláště dubové dřevo je na kartáčování ideální, po této úpravě získává opravdu krásný a nenapodobitelný vzhled. Na dotek dřevo získává příjemný mělký reliéf s lehce patrným vrásněním 0,5-1mm. Vzhled a struktura kartáčovaných stolů také promíjí drobné škrábance, které byste na vybroušeném povrchu stále měli na očích. Tedy z našeho pohledu je tato úprava nejen hezká, ale navíc i praktická a určitě ji doporučujeme. Kartáčování je provedeno na pohledových stranách desky, tedy nejčastěji na horní straně a bočních hranách.

Příplatek za kartáčovaný povrch je v rozmezí 490-990 Kč dle typu výrobku.

soupalek07_eshop1

Proč je kov a dřevo ideální kombinace

Téměř všechny naše jídelní stoly i další výrobky jsou tvořeny kombinací poctivé masivní dubové desky a kovovou podnože, která plní roli pevné konstrukce. Jsme přesvědčeni, že se jedná o ideální spojení perfektního přírodního materiálu, s kterým přicházíme každý den několikrát do styku a nezničitelné bytelnosti kovové konstrukce. Proč tomu tak je a proč na kombinaci kovu a dřeva v industriálním stylu nedáme dopustit?

Výhody dřevěné masivní desky

✔️ příjemný povrch na dotek, autentický přírodní vzhled - dubové či jasanové dřevo se nikdy neokouká!

✔️ každý stůl je nezaměnitelý originál díky vybranému nejkvalitnějšímu dřevu

✔️ snadná údržba díky skvělé úpravě tvrdým voskovým olejem OSMO. Našim stolům nevadí, pokud na ně vylejete víno či kávu. Po setření na povrchu nezůstane žádná stopa.

✔️ nadstandardní životnost a možnost jednoduché renovace. Jestliže se za 20 let rozhodnete stůl zrenovovoat, stačí jej přebrousit, natřít a je znovu jako nový!

Výhody kovové konstrukce

✔️ ocel je prověřený a v interiéru prakticky nezničitelný materiál

✔️ ocel přináší atraktivní vzhled do moderního i rustikálního interiéru. Nabízí široké možnosti barevného provedení od černé, přes moderní bílou až po barevné kousky

✔️ díky pevnosti a houževnasti ocel nabízí široké možnosti designových tvarů a lahůdek, které jiný materiál neumožní

✔️ nadprůměrně pevné spojení se dřevěnou částí pomocí vhodného spojovacího materiálu (závrtné matice nebo vruty dle druhu nábytku)

✔️ v případě stěhování či nutnosti přemístění je možné kovové části z nábytku jednoduše odmonovat a následně znovu spojit bez jakéhokoliv lepení, vrtání či řezání

Je dobré vědět a znát i další vlastnosti spojení bytelného kovu a masivního dřeva. Důležité je si uvědomit mnohem větší váhu oproti jiným, často levnějším variantám. Tuto vlastnost pocítíte hlavně při stěhování. Vyšší váha však často znamená lepší stabilitu, bytelnost a pevnost.

Také je třeba počítat s vyšší pořizovací cenou. Zde je důležité si uvědomit, že nábytek z masivního dřeva a kovu vám vydrží několik desítek let. A stárnutím neztrácí na ceně, naopak, je to investice na celý život, která se vyplatí. Klasik by řekl "nejsem bohatý natolik, abych si kupoval nekvalitní věci".

➡️ Nechte se inspirovat našimi výrobky z poctivého dřevěného masivu a bytelné oceli!

Industriální nábytek

Industriální styl nábytku je v poslední době velmi oblíbený. Není se čemu divit, jeho využití je opravdu bohaté. Industriální nábytek se zrodil na konci 60. let minulého století v továrních halách a skladech New Yorku, odkud se rozšířil do celého světa a jeho popularita v České republice stále stoupá. 

Nábytek v industriálním stylu je praktický, funkční, moderní a jednoduchý. Charakteristickým rysem industriálního nábytku je využití industriálně vypadajích materiálů a jejich praktická funkčnost. Nejčastějším prvkem nábytku jsou masivní kovové nohy či kovové podnože, ke kterým je přichycena masivní dřevěná deska. Ta může být hrubě neopracovaná, vykartáčovaná, nebo naopak vybroušená  do hladka. Pro dřevěnou část je vhodné použít co nejvrdší a nejodolnější materiál, nejčastěji se v našich končinách pracuje s dubem, případně s recyklovaným dřevem.

Důležitým a charakteristickým rysem industriálního nábytku je přiznání každého použitého prvku a materiálu. Nábytek v industriálním stylu je svébytný a nemusí si na nic hrát. Každý kus industriálního nábytku je navíc originálem, a to díky precizní ruční výrobě.

Industriální nábytek je možné velmi dobře využít v mnoha různých prostorech, kde může vyniknout jeho solitérnost a originální design. Typicky se může jednat o moderně zařízené domácnosti, jídelny, obývací pokoje či pracovny. Svoje uplatnění také najde ve stylových kavárnách, restauracích nebo moderně laděných kancelářích. Industriální nábytek je také možné dobře použít v prostorech, kde se pracuje s motivem industrie, tedy všude tam, kde je pohledová betonová stěna či strop, nebo stěny z přiznaných neomítnutých cihel. Industriální jídelní či konferenční stoly by také neměly chybět v žádném loftovém bytě.

Spojení masivní dřevěné části s bytelným kovem upoutá pozornost každé návštěvy a stane se charakteristickým vyjádřením Vašeho stylu. Industriální nábytek navíc bez problémů ladí s dříve zařízenou domácností starším či klasickým nábytkem.

➡️ Nechte se inspirovat naším industriálním nábytkem

Spouštíme nové webové stránky

Po dlouhých týdnech práce po večerech je vše připraveno k bouchnutí sektu a spuštění nového e-shopu Majstrštych.

Nechte se inspirovat a v klidu si prohlédněte naše produkty.

Máme připravenu další spoustu novinek, které budeme postupně přidávat. Jestliže byste chtěli stůl, který ještě nemáme v nabídce nebo vyrobit atypický rozměr, napište nám.

Děkujeme za přízeň. 

Masivní dřevěná deska na stůl

Dřevěná deska stolů je nejdůležitější součástí celého jídelního či konferenčního stolu. Přicházíme s ní neustále do styku, jíme na ní, slavíme, píšeme úkoly, a tak musí vydržet někdy i opravdu vysokou rodinnou zátěž. Jaké vlastnosti by tedy dřevěná deska stolů měla mít?

1. Materiál

Deska deska na stůl musí být vyrobena z kvalitního, zdravého a a ideálně tvrdého dřeva. Z takových dřevin je možné zmínit dub, buk, jasan nebo akát. Nejkrásnější kresbu i vlastnosti má dubového dřevo a v naší firmě je využíváno na 99% výroby. Bohužel je také z našich dřevin nejdražší a při poctivém zpracování suchého řeziva generuje relativně velké množství odřezků, což celou výrobu prodražuje. Pracujeme s vysušeným řezivem lokální produkce, které dále v dílně zpracováváme na vlastní dřevěnou desku jídelního stolu. 

2. Tloušťka desky

Vlastní deska musí mít dostatečnou pevnost a sílu. V naší dílně pracujeme s řezivem 50mm silným, z kterého vyrábíme desky o tloušťce 40mm. Ty dále opracováváme dle typu kovové podnože vlastního jídelního stolu. Slabší desky trpí mnoha nectmosti, zejména nadměrným průhybem či vibracemi.

3. Ošetření dřeva

Deska na stůl musí být správně ošetřena, abychom ji měli co nejdéle stále krásnou bez fleků či poškození. Používáme tvrdé voskové oleje Osmo různých odstínů, které splní přísné parametry pro kvalitně ošetřený jídelní stůl. Povrch masivní desky ošetřený tvrdým voskovým olejem je nenáchylný k zašpinění, odpuzuje vodu, je odolný proti oděru, potu i slinám a je příjemný na dotyk. Další výhodou je možnost jednoduché lokální opravy v případě poškození.

Designové jídelní stoly

Jídelní stoly patří mezi nejdůležitější části nábytku v každé domácnosti. Potkáváme se u něj několikrát denně, při ranní kávě, společné večeři, a o víkendech i během oběda s celou rodinnou. Kdo by nechtěl mít doma ten nejlepší a nejkrásnější moderní jídelní stůl? Designové jídelní stoly nemusí být nesplněným snem!

Designový jídelní stůl nemusí být vůbec luxusní či příliš nákladný. Vaši kuchyni může zdobit perfektní jídelní stůl i za rozumné peníze. Jak však takový jídelní stůl najít?

Nejdříve je dobré si rozmyslet z jakých materiálů jídelní stůl chceme. Výběr je opravdu široký - od plastu, laminátu přes masivní dřevo, kov, beton, sklo či keramiku. S výběrem materiálů samozřejmě souvisí i cena finálního produktu, pokud chceme kvalitní materiály, budou stát více než ty méně kvalitní. Jestliže však chcete mít doma skutečně designový jídelní stůl, který vám vydrží dlouhé roky, pak doporučujeme zvolit kombinaci poctivého masivního dřeva a kovu.

Na internetu najdete velikou spoustu designových jídelních stolů. Abyste vybrali ten správný, doporučujeme se řídit základními radami:

  1. vybírejte poctivého českého výrobce a ne překupníka zahraničních výrobků. Nejenže podpoříte naši poctivou práci, ale zároveň budete mít doma stůl z našich lokálních materiálů. Doporučujeme dodavatele, kteří vyrábí masivní jídelní stoly z místního dubového řeziva
  2. vybírejte výrobce, který nabízí originální designové jídelní stoly. Chtějte mít doma opravdu zajímavý a neokoukaný kus nábytku, který nenabízí více výrobců.
  3. ověřte si výrobní lhůty a postupy výroby u výrobce. Není nic horšího, než čekat na svůj designový jídelní stůl třeba tři měsíce
  4. podívejte se na reference daného výrobce, jestliže vám něco není jasné, napište či zavolejte. Skutečný výrobce "srdcař" Vám rád poradí a pomůže.

➡️ Nechte se inspirovat našimi designovými jídelními stoly. S radostí se staneme součástí Vašich domovů!

Nahoru
39 položek celkem
Zpět do obchodu